Història

Història del CP Malgrat

Més de 35 anys amb el Hockey

A principis dels 70 (posiblement al 1973)  és crear el primer equip de hoquei patins de Malgrat  al col.legi Sant Pere Chanel , fruit del Hermano Salvador Velilla. Aquest és doncs, el punt de partida de l’hoquei a Malgrat, i la llavor del nostre club.

historia club pati malgrat

El Club Patí Malgrat es fundà el 15 d’octubre del 1979, aquell any el club inscriu un equip de categoria Aleví amb gairebé tots els nois de l’equip de categoria Benjamí. L’equip el formaven: Jordi Vallès Macià, Miquel Grau Hernández, Giovanni Felice Arias, Jordi Fernández López, Alberto Serrano García, Eudald Batet Rebassa, Alejandro Orgilles Mani, Jordi Cuni Cano, David Vázquez Camps, Salvador Pons Araño, Francesc Masens Turró, Salvador Masens Turró, Joan Alert Muñoz, Miquel Darne Aranda i Xavier Canaletas Cardona. L’any següent entren la resta d’equips del Col·legi Sant Pere Chanel.

Els fundadors són: Salvador Masens, Ventura Valles, Joan Calatayud, Lluís Albert, Felicià Grau, Joan Pons i Josep Canaletas. N’és el president, el Sr.Felicià Grau. Ho serà durant 27 anys.

L’any 1987 i, per primer cop a l’història del club, el primer equip ascendeix a la categoria de Primera Catalana amb l’entrenador Jaume Bou.

 

A finals de la temporada 1992-93, s’estrena l’himne del Club composada en la música per MªTeresa historia club pati malgrat primera catalanaDurbau i en la lletra per Joan Vélez Jorquera en motiu de la celebració del I Torneig “Vila de Malgrat” (1′època) i on també es fa un homenatge i reconeixement al jugador sortit del planter del C.P.Malgrat, Miquel Grau Hernández, campió del Món B amb la selecció d’Andorra.

La temporada 2004-05 el C.P.Malgrat federa la primera fèmina de l’entitat i a la temporada següent també federa la seva primera entrenadora.

Al juny del 2006, es refundà el torneig “Vila de Malgrat”, amb la primera edició de la nova era, tan sols en categoria benjamí, essent-ne el primer guanyador el Shum Maçanet.

El juny del 2007, l’equip aleví de l’entitat guanya el Torneig Internacional de Seynod i al març del 2008, es celebra la tercera edició del “Vila de Malgrat”, on passa a ser Torneig Internacional amb la participació del Valdagno italià i equips vascos i de la Comunitat Valenciana.

L’any 2010/11  i, per segon cop a l’història del club, el primer equip ascendeix a la categoria de Primera Catalana, però es veu obligat a deixar la plaça per falta de projecte.

Actualment s’està treballant  desde la base per aixecar i consolidar el club,  per poder en el futur pròxim competir en les màximes categories posibles.

Font: “Sebastià Marés i Martí”